Tip Newbie Affiliate

Buat duit melalui affiliate bukan lagi satu rahsia.  Kini ianya menjadi salah satu pilihan newbie untuk buat duit tambahan secara online tanpa modal.

Bagi membantu anda yang mahu menceburi perniagaan affiliate, Lubuk Digital sertakan beberapa tip untuk anda jadikan panduan.

[/et_pb_text][et_pb_divider _builder_version=”3.0.71″ divider_style=”solid” divider_position=”top” hide_on_mobile=”on” /][et_pb_text admin_label=”Pemasaran affiliate bukan menjanjikan duit mudah.” _builder_version=”3.0.71″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Pemasaran affiliate bukan menjanjikan duit mudah.

Secara teorinya memang mudah.

Daftar affiliate percuma > dapatkan link affiliate > promosi > dapat komisyen

Realitinya anda perlu lebih fokus kepada PROMOSI kerana ianya perkara yang paling penting. Menyertai sebarang affiliate tanpa menyedari yang anda akan terlibat dalam promosi akan menjadikan affiliate ini sangat susah. Terutamanya kepada newbie. Anda perlu sedar akan perkara ini. Tiada jalan mudah untuk berjaya dalam perniagaan affiliate. Jadi, jika anda ingin berjaya, anda perlu bersedia untuk berusaha dengan bersungguh – sungguh untuk mendapatkan ilmu dalam affiliate.

Anda mungkin berminat dengan Video Rahsia Income Affiliate Power

[/et_pb_text][et_pb_divider _builder_version=”3.0.71″ divider_style=”solid” divider_position=”top” hide_on_mobile=”on” /][et_pb_text admin_label=”Jangan terlalu tamak dan mempromosi beberapa produk serentak.” _builder_version=”3.0.71″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Jangan terlalu tamak dan mempromosi beberapa produk serentak.

Kesalahan yang sering kali dilakukan oleh newbie affiliate adalah mendaftar terlalu banyak program affiliate dan mempromosikan kesemuanya dalam satu masa. Keterujaan itu membawa kepada perasaan tamak untuk mendapat duit mudah dengan lebih cepat.

Ianya salah. Sebagai newbie anda patut lebih fokus kepada satu produk pada satu masa. Siapkan kempen promosi satu persatu.

[/et_pb_text][et_pb_divider _builder_version=”3.0.71″ divider_style=”solid” divider_position=”top” hide_on_mobile=”on” /][et_pb_text admin_label=”Jangan langkaui proses pembelajaran.” _builder_version=”3.0.71″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Jangan langkaui proses pembelajaran.

Untuk menjadi seorang affiliate yang berjaya anda perlu ada ilmu. Jangan ambil ringan bahawa affiliate ini mudah dan boleh buat sambil lewa. Tanpa ilmu anda tidak akan dapat bertahan lama dalam perniagaan ini. Setiap program yang anda sertai bekemungkinan besar akan mengalami kegagalan. Jangan takut untuk laburkan wang dan masa bagi proses pembelajaran. Jangan pula berlagak sombong dan terus mengalah apabila gagal dalam affiliate.  Teruskan usaha.

Recommend: Video Rahsia Income Affiliate Power

[/et_pb_text][et_pb_divider _builder_version=”3.0.71″ divider_style=”solid” divider_position=”top” hide_on_mobile=”on” /][et_pb_text admin_label=”Sentiasa menjadi unik” _builder_version=”3.0.71″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Sentiasa menjadi unik

Jika ingin berjaya, anda jangan meniru teknik orang lain bulat – bulat. Gunakan teknik yang dipelajari untuk menjadikan anda unik. Jika anda meniru orang lain, agak sukar untuk bersiang dengan orang lain yang menggunakan teknik yang sama. Dua kereta yang mempunyai kelajuan yang sama berlumba di jalan raya yang lurus, siapa yang bermula dahulu, dialah yang akan menang. Begitu juga dengan aktiviti meniru di mana mereka yang memulakan dahulu teknik tersebut, pasti akan mengatasi anda.

Cara terbaik untuk meniru cara pakar adalah dengan memahami konsep pemasaran mereka. Dari pemahaman ini, anda boleh wujudkan teknik anda sendiri. Seperti ketika sedang menjawab soalan peperiksaan, semua orang menjawab soalan dengan menggunakan ayat mereka sendiri yang berdasarkan konsep yang sama.

[/et_pb_text][et_pb_divider _builder_version=”3.0.71″ divider_style=”solid” divider_position=”top” hide_on_mobile=”on” /][et_pb_text admin_label=”Bersabar untuk berjaya.” _builder_version=”3.0.71″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Bersabar untuk berjaya.

Jika anda tidak bersabar, kegagalan pasti akan menjelma. Jika anda bersabar, kejayaan akan datang pada anda tidak kira cepat atau lambat. Bersabar adalah cara untuk memastikan anda terus berusaha. ini kerana, proses pembelajaran untuk jadi kaya adalah sukar dan sangat rumit. Ada orang gagal sebanyak 1000 kali sebelum mereka berjaya. Ada orang gagal sekali dan terus berjaya. Ia bergantung pada rezeki, nasib dan usaha anda.

Kita tidak tahu di mana rezeki kita, jadi kita perlu sentiasa terus mencuba. Jangan sesekali berhenti jika anda gagal.

[/et_pb_text][et_pb_divider _builder_version=”3.0.71″ divider_style=”solid” divider_position=”top” hide_on_mobile=”on” /][et_pb_text admin_label=”Simpan duit anda.” _builder_version=”3.0.71″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Simpan duit anda.

Jangan terlalu boros berbelanja ketika ingin mempelajari cara pemasaran. Ada di kalangan newbie affiliate terlalu boros membeli produk – produk berkaitan buat duit secara online. Di mana akhirnya, mereka menjadi ketagih untuk membeli tanpa melakukan sebarang tindakan. Jimat wang anda. Sebelum membeli sesuatau produk pastikan anda sudah menyiasat kadar kualiti yang ada produk tersebut. Selepas itu lakukan tindakan seperti yang diajar dalam panduan yang sudah dibeli.

[/et_pb_text][et_pb_divider _builder_version=”3.0.71″ divider_style=”solid” divider_position=”top” hide_on_mobile=”on” /][et_pb_text admin_label=”Belajar berdisiplin.” _builder_version=”3.0.71″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Belajar berdisiplin.

Setiap usaha untuk berubah perlukan disiplin. Banyakkan bertindak daripada membaca. Ilmu tanpa tindakan tidak akan membawa anda kemana-mana. Sentiasa disiplin dan konsisten untuk meningkatkan lagi kualiti kerja dan teknik pemasaran anda.

[/et_pb_text][et_pb_divider _builder_version=”3.0.71″ divider_style=”solid” divider_position=”top” hide_on_mobile=”on” /][et_pb_text admin_label=”Jangan berhenti bekerja jika anda tidak lagi stabil.” _builder_version=”3.0.71″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Jangan berhenti bekerja jika anda tidak lagi stabil.

Bekerja makan gaji menghasilkan pendapatan tetap setiap bulan. Sekiranya perniagaan anda masih belum stabil, jangan bertindak untuk berhenti kerja. Sekiranya perniagaan anda gagal, sekurang-kurangnya anda masih mempunyai sumber pendapatan lain.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Comment

Your email address will not be published.